Gönderiler

Bir gönderi yapmak için Girişe Gidiniz veya Kayıt yapın.

Yazar Rehberi

Aşağıdaki bilgiler, çevrimiçi sistemde makale gönderimi sürecinde yazarlara rehberlik edecektir.

İş Akışı:

Makale gönderim süreci beş basamaktan oluşmakta olup, "Gönderimi Sonlandır" düğmesine tıklanmadan önce süreç kaydedilerek istenilen zamanda geri dönülebilir. Dergiye makale gönderimi, dergide kullanıcı hesabı bulunan kayıtlı yazarlar tarafından web sitesi üzerinden gerçekleştirilebilir. Kullanıcı hesabı oluşturmak için derginin web sitesinde sağ taraftaki "Kayıt" düğmesine tıklanarak yazar rolüyle bir hesap açılmalıdır. Makale gönderimi için "Giriş " yapılmalı veya zaten giriş yapılmışsa sayfanın sağ üst köşesindeki profil resmine tıklanarak "Gösterge Paneli"ne <makalegonder.alanadi.tld>  ulaşılmalıdır. Daha sonra "Makale Gönder" sayfasındaki "Yeni Gönderi" butonuna tıklanmalıdır. Açılan sayfada gönderinin dili, başlığı ve gönderim gereksinimleri onaylanarak "Begin Submission" butonuna tıklanarak 5 aşamalı gönderim süreci başlatılır: 1. Detaylar, 2. Dosyaları Yükle, 3. Katkıda Bulunanlar, 4. Editör İçin, 5. Değerlendirme. Çevrimiçi gönderimde sorun yaşayan yazarlar, lütfen <info@ alanadi.tld > adresinden Editör ile iletişime geçiniz.

Kaynakça ve Atıf Sistemi:

Gönderilen çalışmalar, atıf sistemi, metin içi atıflar ve kaynakça formatı bakımından APA (American Psychological Association) 7. Baskı'ya göre hazırlanmalıdır. APA 6'dan APA 7'ye geçişteki önemli değişiklikler için kısa bir özet incelenebilir.

Değerlendirme Süreci:

Makale hem iç (editoryal/ yayın) hem de dış (hakem) değerlendirme süreçlerinden geçer. Bu iki süreç birbirinden bağımsız gibi görünse de tamamen ayrık değildir. sayı editörü ve alan editörü tarafından yapılan iç değerlendirme şu üç aşamayı kapsar: i. makalenin kapsam denetimi,  öze ve girişin ve sonuç gibi numarasız alt başlıkların  gerekli yapısal özelikleri içermesi, ii. alıntı, kaynakça, tablo, resim biçimlerin uygunluğu, iii. makalenin özgün, yenilikçi olması ve alan katkısı. Makale editoryal değerlendirmeden sonra yayın kurulunun kararı ile dış değindirmeye sunulur. Her makale en az iki bağımsız hakem tarafından makalenin özgün, yenilikçi olması ve alan katkısı konularında değerlendirilir. Makalenin kabulü, düzeltilmesi, iadesi veya reddi, hakem raporları temel alınarak yayın kurulu tarafından kararlaştırılır. İki veya daha fazla hakem, makalenin dergide yayımlanmak için uygun olmadığını belirtirse yazar kararı ayrıntılı bir bildirim alır.

Başvuru Kontrol Listesi

Tüm yazarlar, aşağıdaki başlıkları onaylamaktadır:

  • Makale, derginin amaç ve kapsamına uygun olup, daha önce başka bir yerde yayımlanmamış ya da değerlendirilmek üzere sunulmamıştır.
  • Tüm yazarlar, makalenin dergiye gönderilmesiyle makalenin özgünlüğünü ve editoryal (iç) değerlendirme ve hakem (dış) değerlendirme sürecine gireceğini onaylamıştır.
  • Makale, Dergi tarafından belirlenen Yazım Kurallarına göre hazırlanaan   şablon dosyaısna (Makale Şablonu ve Başlık Sayfası) ile  gönderilmiştir.
  • Başlık Sayfası'nda yazarların unvanları, tam adları, kurumsal bağlılıkları, ORCID URL’leri ve e-posta adresleri doğru bir şekilde belirtilmiştir.
  • Makale dosyası, çift kör hakem değerlendirme sürecine uygun şekilde hazırlanmış olup dosyada yazar bilgileri, teşekkürler veya başka tanımlayıcı bilgiler bulunmamaktadır.
  • Hem dipnotlarda yapılan alınıtlar hem de kaynakça listesi, APA 7’ye uygun olarak düzenlenmiştir.
  • Tüm kaynakların doğruluğu ve eksiksizliği kontrol edilmiştir.
  • Yazarlar, makaleyi göndererek, telif haklarına, bilimsel etik ilkelere, finansal desteklere ve yazarlıkla ilgili (ghostwriting ve misafir yazarlık gibi) ölçütlere uyulduğunu taahhüt ederler. Gerekli olan tüm bilgiler Başlık Sayfası'na eklenmiştir.
  • Benzerlik raporu, pdf formatında makale dosyasına eklenmiştir.
  • Türkçe yazımda, Türkiye Cumhuriyeti Türk Dil Kurumu (TDK) yazım ve noktalama kurallarına uyulmuştur.

Araştırma Makalesi

Section default policy

Gizlilik Beyanı

Bu dergi sitesindeki isimler ve elektronik posta adresleri bu derginin belirtilen amaçları doğrultusunda kullanılacaktır. Diğer amaçlar veya başka bir bölüm için kullanılmaycaktır.